Bottamelechzopp
Buttermilchsuppe
Therese Schneider, Brockscheid
Ma moß sech doch wunnern dat un osem Land |
die Bottamelechzopp os su winnich bekannt. |
Weil virrich Johr um Johrboch de Red dovon |
wor,
|
jof ech von Villen Leyden no dem Rezept je- |
frocht. |
Un weil ech denken dat noch su monnich |
Hausfrau doron os interessert, |
deshalb sey hey dat Rezept opjefehrt: |
Zutaten:
|
1/2 Ltr. Bottamelech |
1/4 Ltr. anner Melech |
1 Tieläfel Mahl |
1 geh. Äßläfel |
1 Ei u. 1 Eigelb |
1 jot Schnell Botta |
1 Äßläfel Rosinen |
1 Eischnie |
Salz un Zucker no Jeschmack.
|
Un su jet et jemaach:
|
Die Botlamelech un die anner Melech zesom- |
men un et Kochdeppen jeschotl. Da Läfel Mahl |
mot jet Melech, dem Ei u. Eigelb glatt verrehrt |
un dobey jedoon. Dann alles joot vermängen. |
Naun op die Herdplatt jestallt (Stufe 2). No poor |
Minuten kiener stellen un immer rehren, dat die |
Zopp net onbrennt.
|
Weylen det ma Botta, Rosinen, Salz un Zucker |
drun. Wenn die Zopp onfängt sämech ze jenn, |
schalt ma die Platt janz aus.
|
Dat steyfjeschloon Eischnie setzt ma owwen- |
dropp un heft et langsam drinner. |
Dat Rezept erjett veer Teueren Zopp. |